TAVUKLA ÇİN YEMEĞİ

TAVUKLA ÇİN YEMEĞİ
MALZEMELER:
250- 300 gr kemiksiz tavuk eti şeritler halinde kesilmiş (tercihan but olmalı)
2 havuç
2 kabak
2 kırmızı etli biber
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
YAPILIŞI : Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar tavaya alınır ve zeytinyağında
hafifçe kavrulurken temizlenmiş ve uzun şeritler halinde kesilmiş tavuk etleri ilave edilir. Hep
birlikte yüksek ateşte yakmadan kavrulur. Diğer tarafta bütün sebzeler kibrit çöpü şeklinde
doğranır.Etlerin pişmesine yakın önce havuçlar sonra biberler ve en son kabaklar ilave
edilerek kavrulur. Sebzeler çok fazla öldürülmemelidir. En son soya sosu ilave edilir. Tuzu
kontrol edildikten sonra az ise biraz daha konabilir. Karabiberle tatlandırılarak servis yapılır.
Benzer Tarifler
  • OTLU MÜCVER

    OTLU MÜCVER

  • BADEMLİ VE ÜZÜMLÜ DANA BİFTEĞİ SARMASI

    BADEMLİ VE ÜZÜMLÜ DANA BİFTEĞİ SARMASI

  • MANTARLI PİLAV

    MANTARLI PİLAV

  • ROKFOR SOSLU BONFİLE

    ROKFOR SOSLU BONFİLE

  • LİMONLU TAVUK BONFİLE

    LİMONLU TAVUK BONFİLE